Velkommen til Folldalsheia BB4, byggetrinn 4 i Øvre Folldalsheia!

De to byggene i Folldalsheia BB4 har sørvendt og solrik beliggenhet nær bybanen. De fleste leilighetene får fasade og balkong mot sør.

Utvendige fellesarealer blir pent opparbeidet med lekeplass like bak byggene, gråsteinsmurer, svartmalte rekkverk og beplantning.

Leilighetene, som varierer i størrelse og utforming, får kvaliteter som trinnfri adkomst fra garasjeanlegg, balansert ventilasjon, varmekabler på bad og vannbåren varme i stue, kjøkken og gang.

Svane kjøkken

Leilighetene leveres med Dansk designkjøkken fra Svane. Kjøkkenet leveres med Bosch hvitevarepakke, evt. med eksklusiv tilvalgpakke fra Gaggenau.

En kjøper som ønsker å sette sitt personlige preg på leiligheten får selvsagt muligheten til dette. Iht Bustadoppføringslova har man rett til å gjøre endringer inntil 15 % av kjøpesummen. I samarbeid med prosjektets aktører kan egne valg av kvaliteter og løsninger tilpasses.

Nyeste innen byggteknikk

Prosjektet bygges etter TEK17, som betyr at søknadsprosessen til prosjektet ble igangsatt etter 1. juli 2017, tidspunkt for når TEK17 trådte i kraft. TEK17`s minimumskrav til energieffektivitet måles ved bruk av u-verdier i tak, vegger, gulv og vindu. Lavere U-verdi gir bedre varmeisolasjon.

Energibehov for fremtiden

Iht. TEK17 skal en boligblokks totale netto energibehov være 95 kWh/m2 oppvarmet BRA per år. For en leilighet med BRA på 75 kvm vil dette tilsvare et energibehov på ca. 7 125 kWh pr år. Hvis man sammenligner dette med Fjordkraft sin beregning av gjennomsnitt strømforbruk for brukt bolig/leilighet, 9 000kWh per år, ser man at kostnaden ved energibehov i bolig bygget etter TEK17 er betydelig lavere en brukt bolig. Hvis man også sammenligner mot dagens strømpriser i Europa og tar høyde for at Norge får tilsvarende priser om 5/10 år ser man at det er store fordeler ved å bo i en bolig etter TEK17. Les om strømpriser i Europa!

Gunstig finansiering

Prosjektet har fått innvilget Husbankfinansiering for leilighetene under 90 kvm. Husbankens rent- og avdragsvilkår er meget gunstige i dagens marked. Husbankfinansiering gir lave og forutsigbare bokostnader.

Iht forskrift om rente- og avdragsvilkår for lån i Husbanken, har Husbanken inntil 30 års løpetid og 8 års avdragsfrihet. Flytende rente pr juli 2019 er på 1,608 %. Husbanklånet dekker inntil 80% av prisantydning. Kjøper søker, sammen med utbygger, Husbanken om dette låne.

Eksempelvis vil kjøper av en leilighet med salgspris kr 4 200 000,- kunne søke om lån på kr 3 360 000,-. Med 30 års løpetid og 8 avdragsfrie år vil de månedlige kostnader før skattefradrag, for husbanklånet til denne leiligheten, være ca. kr 4 451,-. Etter avdragsfri periode vil de månedlige kostnadene før skattefradrag vær ca. kr 15 149,-.

I tillegg kommer egenkapital på 20 % av kjøpesummen.

Utbygger Trident Bolig AS

Utbygger er Trident Bolig AS som har levert solide boligprosjekter siden midten av 90-tallet. Trident Bolig AS er et datterselskap i Boprosjekt AS stiftet i 1984 av dagens eier Leon Espelid.

Totalentreprenør Sartor Maskin AS

Sartor Maskin As ble etablert i 1990. Med sunn og god vekst har Sartor Maskin AS i dag blitt en betydelig aktør i bergensregionen med ca. 110 ansatte. I tillegg har Sartor Maskin AS et stort antall innleide og underentreprenører. Sartor Maskin har kontor, verksted og lager i industriparken på Søre Straume.

Gjennom årene har Sartor Maskin As utviklet bedriften og opparbeidet seg kompetanse på gjennomføring av bygge- og anleggs oppdrag.

Totalendreprenørens underleverandører

Gjøen VVS AS – Utfører arbeid ifbm. sanitærarbeid med bunnledning og utvendig stikkledning. Firmaet ble etablert i 1991 og har i dag 15 ansatte.

Ing. Asbjørn Danielsen – Utfører prosjektering av konstruksjonssikkerhet og uavhengig kontroll av bygningsfysikk. Firmaet ble etablert for 27 år siden og har i dag 7 ansatte med hovedvekt på ingeniører. Siden oppstart har de bygd opp en solid portefølje av utførte jobber og fornøyde kunder.

Thorsteinsen Holding As – Utfører betongarbeid. Firmaet ble registrert i 2004.

Konsepta AS – Brannkonsept. Firmaet er et uavhengig rådgivende ingeniørfirma innenfor fagområdet brannteknikk og er lokalisert i Bergen sentrum.

Trygcon AS – Utfører uavhengig kontroll av brannsikkerhet. Firmaet ble registrert i 2006.

Holst & Valen As – Konstruksjonssikkerhet. Firmaet er et frittstående rådgivende ingeniørkontor med 6 ansatte.

Scan Heis As – Løfteinnretninger. Scan Heis AS er et heisinstallasjonsfirma etablert i 1990. Gjennom kvalitetssikring og internkontroll ønsker vi å tilby våre kunder de beste løsninger.

Murmester Tor Trygve Pedersen As – Utfører flis og membranarbeid. Firmaet ble etablert i 2015 og har i dag 18 ansatte.

Beskrivelse av nærområde

Beboerne i Folldalsheia kan spasere til bybanestoppet på Råstølen like nedenfor, og ta banen enten til Flesland flyplass, eller Bergen sentrum. Heretter kan du la bilen din stå hjemme, mens du selv reiser på ferie eller på jobb. Folldalsheia ligger nært store arbeidsplasser som Equinor, Telenor og Aker.

Ved Råstølen finner man også god busskommunikasjon med hyppige avganger mot Fyllingsdalen, Sandsli og Kokstad, eller motsatt vei mot Bergen sentrum.

Turområdene i og rundt Folldalsheia er mange. Her vil du finne stier i selve Folldalsheia, bortgjemte benker på Harald Sæveruds Siljustøl, badeplasser i Nordåsvatnet eller golfbanen til Fana golfklubb.